Rustfri skueglasrør med gevind: Egenskaber og funktioner

November 29, 2018

Skueglas bruges som regel til at inspicere eller overvåge en proces. Det kan eksempelvis være, hvis du har brug for at kunne se en væske i en beholder. Skueglas gør det muligt at se ind udefra, og på den måde kan du sikre dig, at gasser, mængde, temperatur, farve eller proces forløber, som det skal. Samtidig holdes indholdet inde i beholderen, og du ødelægger ikke en proces ved at kigge ind. Til dette kan du eksempelvis anvende et rustfrit skueglasrør med gevind, der sikrer processen.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan skueglas fungerer, og hvad du bruger det til, kan du læse med her. Du kan også klikke dig ind her: Læs om Miritglas her.

Skueglas: Egenskaber og funktioner

Skueglas anvendes som oftest til at holde instrumenter og/eller måleapparater adskilt fra industrielle processer. Herudover kan skueglas anvendes til at overvåge eksempelvis flydende væsker, faste masser, forbrændingsprocesser og fryseprocesser, luft, gasser eller varme, mens skueglas dog også anvendes som inspektionsglas, kigglas og glukglas.

Skueglas anvendes i industrien og inden for mange forskellige brancher – eksempelvis fødevareindustrien, procesindustrien, offshore, marine og transport i forbindelse med biler, både, skibe og fly.

Hvordan vælger du det rette skueglas?

Når du skal vælge skueglas, er der mange ting, du skal tage stilling til, fordi det findes i mange forskellige afskygninger. Du kan altid få råd og vejledning til at vælge det rette skueglas, men forud for en eventuel samtale, kan du stille dig selv følgende fem spørgsmål for at afklare, hvilket skueglas der kan opfylde dine krav og betingelser for brug.

 

  • Hvilke temperaturer skal dit skueglas kunne holde til?
  • Hvor højt tryk skal glasset kunne holde til?
  • Er der kemikalier, olier eller andet i beholderen?
  • Hvilken proces foregår bag glasset?
  • Hvorfor skal der være skueglas? Er det for at kunne kigge ind? Eller er der elektroniske sensorer, som skal kunne måle gennem glasset?

 

Er du afklaret omkring de fem ovenstående spørgsmål, vil det blive meget lettere for en fagmand at vurdere, hvilken type glas, tykkelse, diameter og størrelse der er mest oplagt til netop det, du skal bruge det til. På den måde undgår du fejlinstallationer, og du får hurtigere et produkt, som du kan være tilfreds med.

Har du brug for vejledning, eller er der noget, du er i tvivl om, kan du altid kontakte en professionel som Mirit Glas, der kan hjælpe dig med at vurdere dine behov i forbindelse med skueglas.