Sådan vedligeholder du din garageport

Din automatiske garageport kræver periodisk vedligeholdelse for at sikre en sikker og effektiv funktionsmåde. Din garageport er ofte det tungeste og største bevægende stykke udstyr i dit hjem, så derfor er hyppig test og vedligehold især vigtigt.

Du kan ofte finde tips og krav til smørelse og justering i din manual. Fik du ikke en manual da du købte dine porte (eller har du mistet den) kan du oftest få en ny ved at kontakte forhandleren. Mange producenter har også manualerne online på deres hjemmesider, så alt du har brug for er mærke og model nummer.

Sådan vedligeholder du din garageport

Et godt sted at starte når du skal inspicere din port til garagen, er fjedrene, kablerne, rullerne og det andet udstyr på din elektrisk garageport. Se efter tegn på slid, og om der er ødelagte eller møre dele. Er du en handy gør-det-selv mand kan du ofte selv klare de mindre reparationer, men er opgaven mere kompliceret kræver det ofte en professionel hånd. Især fjedrene skal håndteres med

forsigtighed, da de er under stor kraft og kan forsage skade hvis de håndteres ukorrekt.

Rullere, fjedrer, hængsler og skinner kræver periodisk smørelse. Brug en spray silikone, let husholdningsolie eller hvid litium fedt i overensstemmelse med instruktionerne i din manual.

Test periodisk efter din garageports balance. Start med at lukke garageporten, og fjern den automatiske åbningsmekanisme så garageporten kan åbnes og lukkes med manuelt. Garage porten skulle gerne køre op og ned uden problemer, med meget lidt modstand. Den skal kunne holde sig selv åben 3-4 meter over jorden ,og kan den ikke det er den ude af balance, og skal justeres af en fagmand.

Månedlig inspektion og test af din automatiske garageport kan forebygge ulykker, og skade på dig selv, din familie og din ejendom. Her er et par af de mest hyppige problemer vi har set ved ældre garageporte:

Garageporte og deres hyppige problemer

  • Hvis garageporten automatisk åbner, men ikke vil lukke igen kan sensoren på sikkerhedsbjælken være I stykker, skæv eller ikke sat til.
  • En garageport åbner der kan styres ved hjælp af fjernbetjeningen, men ikke ved knapperne monteret på væggen kan tyde på en løs forbindelse i knappen.
  • En fjernbetjening der ikke fungere kan være noget så simpelt som døde batterier, en død transmitter eller en ødelagt antenneledning på automatikken.
  • Hvis garageport automatikken kører, men garageporten ikke åbner, kan det betyde slidte tandhjul, en ødelagt kæde eller en fejl.
  • En fejl i transmitteren, en kortslutning i vægknappen eller et defekt kort kan forsage uhensigtsmæssig åbning af garageport.
  • Hvis din fjernbetjening kun kan åbne garageporten indenfor 20m betyder det, at batteriet er svagt og skal udskiftes.